‘Ya Allah, rahmatilah pembaca blog ini, sihatkan ia, ampunilah dosa-dosanya, berkatilah amalannya, janganlah Engkau balikkan hatinya setelah Engkau beri petunjuk dan hidayah kepadanya dan ya Allah masukkanlah ia dan keluarganya kedalam syurga FirdausMu serta jauhkanlah ia dan keluarganya dari azab nerakaMu. Sesungguhnya ya Allah, hanya kepada Engkau kami sembah dan hanya kepada Engkau sahajalah kami meminta pertolongan. Ya Allah jika rezeki pembaca blog ini masih diatas langit, turunkanlah ia, jika rezekinya di dalam bumi, keluarkanlah ia, jika rezekinya jauh, dekatkanlah ia, jika rezekinya haram, sucikanlah ia dan jika rezekinya sukar, Engkau permudahkanlah ia” Ya Allah kurniakanlah kepada kami segala kebaikan yang Engkau kurniakan kepada hamba-hamba Mu yang soleh.

08 May 2016

cerita biasa biasa

Terlalu banyak cerita... ada suka ada duka... cerita yang ingin ku tulis... bukanlah cerita biasa...


Betol kata dato siti..... yelah, dalam menghadapi sebuah kehidupan, terlalu banyak cerita yang kita tempuhi..... terkadang bahagia itu seakan mencemburui diri ini..... kekusutan yang melanda mengajar aku untuk semakin dewasa.....belajar mencari jalan penyelesaian....belajar untuk hati ini lebih menerima dengan hati terbuka.....belajar untuk REDHA dengan ketentuanNYA.....setiap orang melakukan kesilapan.....termasuk juga aku.... kesilapan yang diakhiri dengan sejuta penyesalan.....jadikan kesilapan lampau satu pengajaran agar lebih berhati-hati untuk menghadapi masa akan datang..... 






selagi jantungku berdegup, selagi aku masih bernafas......aku takkan pernah berhenti untuk mencari CINTA.....

25 February 2016

ULANGTAHUN








Alhamdulillah syukur atas rahmat yang kau berikan ya ALLAH.... Genap 4 tahun kita menyusuri alam rumahtangga....mengharungi suka duka perjalanan sebagai suami isteri.... terima kasih ALLAH kerana mengurniakan aku seorang suami yang penyayang, bertimbang rasa & sentiasa disisi dalam apa jua keadaan..... 




4 tahun yang dipenuhi dengan gelak ketawa & airmata......
4 tahun yang disinari dengan kegembiraan..... 
4 tahun yang sangat cepat rasanya masa berlalu..... 






Semoga kasih sayang antara kita terus kekal selamanya hingga ke jannah......




 selagi jantungku berdegup, selagi aku masih bernafas......aku takkan pernah berhenti untuk mencari CINTA.....

27 January 2016

pancaroba

Perjalanan setiap mahluk Allah itu berbeza....
tiada satu pun yg punya jalan cerita yang sama..... 
kesenangan & kesusahan setiap orang berlainan.... 
jangan meletakkan kehidupan oranglain sama seperti apa yang kamu miliki hari ini.....
bersyukurlah jika kamu masih mampu tersenyum bahagia disaat apa yang kamu ingini bisa kamu miliki semudah petik jari.....
dan janganlah kamu sinis orang yang hanya mampu senyum saat dia xbisa mendapatkan apa yang di idamkan nya......
kerna dia juga punya cerita sebalik senyumnya itu.....
bersyukurlah sahabat.






selagi jantungku berdegup, selagi aku masih bernafas......aku takkan pernah berhenti untuk mencari CINTA.....

05 January 2016

..................................

Bermacam cerita sepanjang 2015 yang telah pun beberapa hari meninggalkan kita.......
Cerita suka duka perih ketawa silih berganti......mewarnai jalan kehidupan setiap insan yang dicipta OLEHNYA......
Terima kasih ALLAH hingga kesaat ini aku masih diberi peluang untuk menikmati hidup.....menghirup udara yang KAU ciptakan.....menyusuri liku2 penuh ranjau & duri......diselaputi kebahagiaan yang tak terhingga tak terucap dengan kata2.........


Semoga aku terus istiqomah dengan rasa syukur terhadapMU ya ALLAH....... Semoga aku terus diberikan kekuatan dalam mencari keredhaanMU ya ALLAH........Semoga aku terus diberikan kesabaran dalam mendidik & menjaga amanahMU ya ALLAH.....






selagi jantungku berdegup, selagi aku masih bernafas......aku takkan pernah berhenti untuk mencari CINTA.....

08 December 2015

cuti lagi dan lagi dan lagi

hmmm mesti uols ingat i pergi jenjalan cuti2 malaysia kannnnn......
ni cerita aku TERcuti hokay......
actually aku memang dah plan TAKNAK ambik cuti sampai tahun depan....yer la ujung2 taun ni kan asik ujannnn jer manjang....nak berjalan pun xsyok.....tu yang bercadang2 nak simpan cuti untuk makan angin next year....hehehehe berangan xkena bayar...silalah berangan banyak2 cik puan bedot....
nak dijadikan cerita, hari sabtu tu my lovely dovey husband dari pagi lepas balik dr masjid terus xboleh duduk diam....p ambik mesin, dia mesin rumput kt depan rumah....semak katanya......habis mesin dia menggunting pokok pulak.....alahaiiii abang.....xreti penat ker? aku yang menengoknye ni yg penat.....selesai kerja2 menggunting membentuk pokok2 kesayangan dia tu, dia pun merehatkan diri kt belakang rumah sambil meninjau pokok2 sayur dia.....nampak x apa yang aku nak sampaikan? uols plz hokay jangan rasa nak muntah hijo pulak kat wall aku nih......bukan nak cerita sal rajinnya my hubby tapi nak bagitau ni lah puncanya aku TERcuti2....ok sambung cite.....sedang my hubby syok duduk2 melayan perasaannya chewah fefeeling gitu, tetiba ada pulak biawak datang dengan cubaan merosakkan tanaman my hubby.....apalagi....capai kayu katok kepala biawak......setengah jam lepas tu mai ngadu kat aku sakit tangan......haaaaa tu la....yg p katok bewak tu dah kenapa.....hambik laaa....xde penyakit cari penyakit......
ok la disebabkan aku ni seorang isteri kategori mithali, aku pun tolong lah urut2 gosok2 kt tempat yg sakit tu.....TETAPI, di malam hari ditengah2 kepekatan malam terdengar suara raungan 'sakit' 'sakit'........nak tergelak tapi xsampai hati...(gile ko nak gelak disaat suami mengerang kesakitan).......nah tu dia.....benjol dah keluar....encik GOUT dah datang....menonggeng2 tahan sakit......baru aku nak sua ubat, hubby jawab, xnak tadi saya makan maajun......rasa nak jadi hulk ijo tetibe......semalaman jugaklah menunggu sambil gosok2 kt tempat yg sakit tu.....gout kalo dah datang, yg tengok ni pun jadi sakit jugak.....gugurnya airmata seorang lelaki.......masa ni lah......tahan punya tahan akhirnya aku tewas.....kul 5pagi aku bg ubat, kul 6pagi tu hubby dah nampak ok sikit.....pas solat subuh aku terus tumbang.....sedor2 dah pukol 7.45....ah sudah....lewat dah nak g keje......gerak2 hubby tanya dia ok x, sakit lagi katanya....jamah tubuh, kepala, uish panasnya....demam.....g dapur cr apa2 yang boleh makan, bg hubby bekfes roti setengah keping roti, bg ubat demam......so dengan automatiknya aku kena cuti lah nampak gayanya......dengan keadaan hubby macam tu macam mana dia nak jaga iman kan.....yer la iman kan duk dengan hubby jer...xhantar mana2 taska @ pengasuh.....yg ini atas kerelaan hubby sendiri....since iman umur 2tahun, hubby dah xbagi hantar mana2.... dia nak jaga sendiri....so, setiap kali hubby sakit secara otomatiknya memang aku kena amik cuti mengejut......
hehehehe panjang lebar aku meroyan kali ni.....saje nak bagi uols boring......tambah boring 1kali, aku xnak letak gambo untuk uols cuci2 mata....hahahahaha padan muka (xtau apa motif)