‘Ya Allah, rahmatilah pembaca blog ini, sihatkan ia, ampunilah dosa-dosanya, berkatilah amalannya, janganlah Engkau balikkan hatinya setelah Engkau beri petunjuk dan hidayah kepadanya dan ya Allah masukkanlah ia dan keluarganya kedalam syurga FirdausMu serta jauhkanlah ia dan keluarganya dari azab nerakaMu. Sesungguhnya ya Allah, hanya kepada Engkau kami sembah dan hanya kepada Engkau sahajalah kami meminta pertolongan. Ya Allah jika rezeki pembaca blog ini masih diatas langit, turunkanlah ia, jika rezekinya di dalam bumi, keluarkanlah ia, jika rezekinya jauh, dekatkanlah ia, jika rezekinya haram, sucikanlah ia dan jika rezekinya sukar, Engkau permudahkanlah ia” Ya Allah kurniakanlah kepada kami segala kebaikan yang Engkau kurniakan kepada hamba-hamba Mu yang soleh.

29 Januari 2013

Debaran kian memuncak

alahaiiiii......
bersawang2 belog haku ni.....lama sangat aku xmenjengok.....tetibe je kan.....hehehehe
entry pertama ditahun 2013.....walaupon dah nak masuk bulan kedua.....xpe kan.....sejak2 peknen aku jadi malas nak menulis....tapi hari ini saat ini terasa macam2 nak bercerita.....
check tajuk semula.....apekah yg mendebarkan itu? ngee ngee ngee
aritu kan g cek perut macam biasa la kan....pastu masa jumpe dok die suh nek atas katil.....teruja la aku sekejap.....aku memang suke lau dok suh nek atas katil sebab mesti dok nak scan....yeay!!! suke suke suke.....tapi yg xsyoknye aku g sorang mr hubby xtemankan....die anto je aku kt kinik.....xpe2...meh nak citer......dalam xsyok2 pon aku senyum jer....suke tengok adik aktif....die ngeliat kemain lagik....aku pon molot xreti diam...itu ape dok.....yg ni ape dok.....hahahaha penat dok nak melayan.....almaklumlah anak sulung kann.......
setel tengok adik men golek2 kt dalam dok pulak tanya2 aku.....perkembangan kesihatan.....Alhamdulillah setakat ni semua ok....dok kata sakit2 yg aku alami adalah normal sebab kandungan semakin membesar.....aku senyum je...terima kata2 dok dengan seadanya.....
balik dari kinik xsabar2 nak citer kt hubby pasal scan tadi.....die kata nak tengok jugak.....tu la org ajak tadi xnak.....tapi aku citer kt die sume ok2 je...adik sihat.....galak ngat dok main sorg2 kt dalam perut umi....hubby senyum jer.....bile aku gtau die dok cakap kan bang jantina adik 90%  _____ terus die senyum lebar sambil bagi kissing kt pipi i....hehehehe malu i tau....suke sangat la tu kan.....(untuk uols xboleh la gtau lagik suprise...)
hari ni genap usia adik 32minggu berada dalam rahim umi.....sengal2 sakit2 belakang dah mula terasa.....semakin kerap buang2 air (nak mintak bos watkan toilet sebelah meja buleh???) nak jalan pon dah termengah2....tapi dengan bangganye nak gtau....im still driving to work....chewah cakap omputih gitu.....dah masuk 8bulan Alhamdulillah aku masih boleh memandu walaupon dah xboleh lawan pelumba F1......kena jugak gagahkan diri sebab xnak susahkan hubby yg kena berulang kalau hantar aku......tambah2 die ada keje kan.....
debaran semakin terasa.....sekejap je masa berlalu kan....lagi 6minggu aku dah nak deliver....huwaaaaaa aku nak makkkkkk.....even dah ade mr hubby disaat2 macam ni tetap nak mak jugak kan...tapi apakan daya.....semoga mak tenang disana....disisi orang2 yg beriman.....mudah2an.....masa ni macam2 rasa ada.....takot....seram....debar....huhuhu rasa nak menangis sokmo.....
kepada yg sedang membaca aku mohon doa dari kalian semoga segala urusanku dipermudahkan olehNYA.....ini pengalaman pertama aku dan sesungguhnya aku sangat takut untuk menghadapinya......

2 ulasan:

  1. Kami yg membacanya pun terasa debarannya.
    Jgn lupa cari nama yg baik2.

    BalasPadam
  2. AMIN.... semoga semuanya selamat....

    BalasPadam